Adres

Het adres is 26, Rue du Colombier 89450 Saint Pere. U kunt de verhuurder altijd, 24/7, bereiken op 031643019053

Ziekte en ongeval

Bij calamiteiten rond het huis: Koert van der Velde 00316 43019053.
Er is waar je Vézelay binnenkomt aan de rechterhand een ‘maison de santé’, een centrum met dokter, tandarts en apotheek. Tél: 0386 407397 of 0386 407836.
Het dichtstbijzijnste ziekenhuis is in Avallon. 1 Rue de L Hôpital, 89200, tel: 0386346600
Alarmnummers: algemeen 112, ambulance 15; brandweer 18; politie 17
Aouta: In augustus is er de kans op aouta, een rode uitslag waarvoor u bij de apotheek een zalf kunt krijgen.
Teken: Na boswandelingen binnen 24 uur teken opsporen en verwijderen. Het is echt aan te bevelen er op te letten. Een tekentangetje is te koop bij de apotheek in Vézelay. Wie langer dan 24 uur een teek heeft, krijgt in Frankrijk een antibioticakuur van 7 dagen voorgeschreven om de ziekte van Lyme te voorkomen.
Slangen. Je ziet ze zelden, maar toch. Vooral in hoog gras goed uitkijken waar u loopt. Hoge schoenen en lange broek en (eventueel) met een stok voor u uit op de grond slaan.
Taxi: 0386323663.

Kano’s

In de ‘wijnkelder’ onder de kleine huiskamer liggen twee ‘sit on top’- kano’s, geschikt voor een volwassene met eventueel een kind. De simpelste is ook geschikt voor een wat ouder kind. Er zit een ton bij waarin eten en kleren e.d. droog is mee te nemen. Deze kano’s zijn heel stabiel en speciaal geschikt voor beginners. Er liggen peddels en er is een zwemvest voor een volwassene. Voor grote mensen zijn er grotere peddels.
Voor het huis is het mogelijk op en neer te kanoën.
Tochten maken: Zie website.
Als het water te laag is kan kanoën hier en daar lastig zijn. Om de kano niet te beschadigen, uitstappen en hem voortduwen. Bij een waterstand lager dan 33 cm is kanoën niet aan te bevelen. De waterstand is hier te bekijken: Vigicrues : Foissy-les-Vezelay (Cure)
Mocht u onverhoopt omslaan en de peddel verliezen: graag vervangen door een tweede hands peddel te kopen bij de kanoverhuur richting camping.
De kano’s vervoeren: Dit kan alleen met de auto. Met dakdragers is het helemaal gemakkelijk. Er liggen spanbanden in de cave. Gehoord van huurders met oudere auto: de kano op een deken (zelf meenemen) op het dak en met de spanbanden vastzetten via de open raampjes. Een beproefd recept: ze zo ver mogelijk in de achterklep steken. Vergeet niet aan het eind een oranje of rood vlaggetje vast te maken (als het goed is bij spanbanden). Rijdt langzaam, de kano’s vangen gemakkelijk wind en hobbelen mee met een oneffen wegdek.

Vissen

In de rivier de Cure zitten verschillende soorten vis, zoals forel. In de omgeving zitten ook hele grote karpers. Vissen moet officieel met een vergunning. Zie online brochure (pdf). Er zijn ook speciale visvijvers waar men forel kan komen vissen om op te eten.

Wandelen

Er zijn geplastificeerde wandelkaarten in het huis. Hierop staan alle bestaande (en niet meer echt bestaande) paadjes in de omgeving op. Ook leuk: gewoon zonder kaart de neus achterna. Zie ook de website.

Zwemmen

In de rivier achter het huis is te zwemmen als het water niet te laag staat. Poedelen en spelen kan altijd. Het verzoek van de buurvrouw aan de dammenbouwers is om hun constructies aan het eind van hun verblijf weer wat weg te halen. Dit omdat er nogal wat bladeren e.d. achter blijven steken.
In de verschillende meren ten zuiden van Vézelay is het goed zwemmen. Het dichtstbij is het strandje aan het Lac de Crescent, een met borden en boeien aangegeven stuk oever vlak voor de stuwdam. Het is een kwartier rijden (17 km) van Saint Père.
Er is een zwembad in Avallon.
Zie website.

De tuin

Graag de planten water geven als het droog is. Er is tuingereedschap om desgewenst hinderlijk hangende takken of onkruid weg te halen.

Uitstapjes

In het mandje in de boekenkast of op tafel in huiskamer in de grange liggen kaarten van de streek en folders over allerhande bezienswaardigheden.
Op de website van het huis vindt u een uitgebreid overzicht van
bezienswaardigheden, inclusief kaarten.

Fietsen

Graag na gebruik schoonmaken voor degenen die na jullie komen.
Lekke banden e.d. zelf repareren om te voorkomen dat huurders na u achter het net vissen. Er is bandenplakspul, en in de supermarkten in Avallon zijn accessoires te koop.