Kano’s

In de ‘wijnkelder’ onder de kleine huiskamer liggen twee ‘sit on top’- kano’s, geschikt voor een volwassene met eventueel een kind. De simpelste is ook geschikt voor een wat ouder kind. Er zit een ton bij waarin eten en kleren e.d. droog is mee te nemen. Deze kano’s zijn heel stabiel en speciaal geschikt voor beginners. Er liggen peddels en er is een zwemvest voor een volwassene. Voor grote mensen zijn er grotere peddels.
Voor het huis is het mogelijk op en neer te kanoën.
Tochten maken: Zie website.
Als het water te laag is kan kanoën hier en daar lastig zijn. Om de kano niet te beschadigen, uitstappen en hem voortduwen. Bij een waterstand lager dan 33 cm is kanoën niet aan te bevelen. De waterstand is hier te bekijken: Vigicrues : Foissy-les-Vezelay (Cure)
Mocht u onverhoopt omslaan en de peddel verliezen: graag vervangen door een tweede hands peddel te kopen bij de kanoverhuur richting camping.
De kano’s vervoeren: Dit kan alleen met de auto. Met dakdragers is het helemaal gemakkelijk. Er liggen spanbanden in de cave. Gehoord van huurders met oudere auto: de kano op een deken (zelf meenemen) op het dak en met de spanbanden vastzetten via de open raampjes. Een beproefd recept: ze zo ver mogelijk in de achterklep steken. Vergeet niet aan het eind een oranje of rood vlaggetje vast te maken (als het goed is bij spanbanden). Rijdt langzaam, de kano’s vangen gemakkelijk wind en hobbelen mee met een oneffen wegdek.