Het boerenhuis heeft aan de voorkant een tuin en ligt aan een pad naar de rivier. Aan de rivier is het terras. Aan de andere kant van het pad ligt een oude watermolen die al sinds mensheugenis niet meer in gebruik is. Ooit was het hier een komen en gaan van boeren die er hun graan lieten malen. Tegenwoordig hoor je alleen het water nog door de ruÔne heen kletteren. Dat het vakantiehuis ooit van een boer was, blijkt nog uit kleine dingen zoals de ringen in de muren waar beesten aan vast hebben gezeten. De inmiddels bij het huis getrokken grange (1852 staat boven een raam) was de boerenschuur.

 

Het authentieke en comfortabel ingerichte huis biedt plaats aan maximaal 7 personen. In de 'kelder' op de begane grond (te bereiken via een trap in de woonkeuken), bevinden zich het toilet en de badkamer (beide zijn nieuw) en een wasmachine. Keuken en woonkamer worden verwarmd met houtkachels, en mocht het eens echt koud zijn, dan zijn er beneden en boven tevens elektrische kachels. Er is draadloos internet.

    

 

Achter de grote woonkeuken bevindt zich een knusse woonkamer (een bed). In deze kamer treft u een uitgebreide verzameling langspeelplaten aan (verschillende genres).

Boven is een slaapkamer met twee bedden, en de ruime overloop wordt, afgescheiden door een gordijn, eveneens gebruikt als slaapkamer voor twee personen. 

  

 
 

 

Enkele jaren geleden is het huis ingrijpend verbouwd. De oude grange is bij het huis getrokken. Sindsdien ligt de nieuwe, zeer ruime huiskamer op de eerste verdieping aan de rivier, je hebt een prachtig uitzicht, op de oude brug en de natuur aan de overkant van de rivier. Het huis is hierdoor niet alleen mooier en landelijker komen te liggen, ook is het een stuk groter geworden. De nieuwe huiskamer is ongeveer 7 meter lang, 5 meter breed en 5 meter hoog. De prachtige dakconstructie van oude balken is goed zichtbaar gebleven. In de huiskamer is een kleine verdieping, de 'slaapzolder', met een tweepersoonsbed en tuimelramen die uitzicht geven op de rivier Klik hier voor de plattegrond.

Met een trap kom je op de begane grond, een grote ruimte met openslaande deuren naar het terras aan de rivier. Zo kunnen we nog meer genieten van huis en plek. Met zijn tweeŽn heb je lekker veel ruimte, en ook vakantie met vrienden wordt nu een groot plezier: wel de lusten van elkaar, maar vanwege de ruimte, niet de lasten. Hierbij moet aangetekend dat de sanitaire voorzieningen dan nog wel gedeeld zouden moeten worden met die vrienden. Wel zijn ze onafhankelijk van elkaar toegankelijk. En is er een handige tweede keuken in de benedenruimte van de grange voor als je aan de rivier wilt eten. 


 

 
Zowel voor als achter het huis kunt u heerlijk buiten zitten. Achter het huis stroomt de rivier de Cure. Vanuit het terras hebt u een prachtig uitzicht op de rivier en de glooiende heuvels, met bos en boerenland aan de overkant. Op het terras (de bak genoemd) kunt u barbecueŽn (barbecue aanwezig). Voor de huurders liggen in de grange kano's, met peddels en zwemvesten. De kano's zijn geschikt voor het varen op de snelstromende rivier de Cure. Het water stroomt snel, maar niet zo snel dat je kano-ervaring moet hebben. Op de Cure zijn mooie tochten te maken. Poedelen kan ook in de Cure. Verder zijn er twee mountainbikes. U kunt in de omgeving mooie fietstochten maken. Er zijn tal van rustige geasfalteerde weggetjes waarop het goed fietsen is, en in de omgeving zijn mountainbikeroutes uitgezet - over paadjes door bossen en weilanden heb je een veel groter bereik dan lopend. In de boomgaard (2005) die op enkele honderden meters van het huis ligt, is het goed badmintonnen. Bomen met rijpe vruchten mogen worden geplukt. Het huis ligt aan een rustig straatje van een klein dorp. Om de hoek zijn een bakker, een slager, een kleine supermarkt, een kroeg en een restaurant.


 

   

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

          
         
This site tracked by OneStat.com. Get your own free site tracker.